Gyorskeresés

Ország:

Feliratkozás hírlevélre

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön címe:

Városnézések

 -  -  -

London, Lisszabon, Párizs, Barcelona, Róma, Athén, Madeira

Nagy-Britannia, a tradíciók földje (Anglia, Írország, Skócia)
Sokáig a világ meghatározó nagyhatalma volt Nagy-Britannia, mely büszkén örzi évezredes hagyományait. Kevés országban élnek ilyen elevenen a hagyományok, miközben civilizáció legmodernebb újdonságainak áldásait is élvezik az elegáns angolok. A királyi család szent és sérthetetlen, Nagy-Britannia alappilérét jelenti, ugyanakkor innen indulnak ki a különbözô polgárpukkasztó irányzatokat is. Micsoda vihart kavartak a Beatles tagjai, akiket végül is lovaggá ütöttek...
A szigetország mégis főleg történelmi kincseivel bűvöli el a látogatót. Állnak még Stonehenge 4000 esztendős oszlopai, melynek titkát évszázadok óta kutatják a tudósok. Csak sejtik, hogy valaha napszentély lehetett, hisz a nyári napforduló idején a nap a bejárat tengelyében kel fel. Hadrianus fala, melyet több, mint 750 milliárd köbméter kőből épült, a rómaiak idején a birodalmat védte a barbárok támadásaitól.


Franciaország az európai földrész nyugati részén helyezkedik el; északon Belgiummal és Luxemburggal; keleten Németországgal és Svájccal; délkeleten Olaszországgal; délnyugaton Spanyolországgal határos. Tengerpartjai révén Amerika és Afrika felé egyaránt nyitott. Franciaország területe 550.000 négyzetkilométer, amely sematikusan egy hatszögletű formát (hexagone) alkot. Ezzel a területnagysággal az ország a közepes méretű államok közé sorolható.Az ország elhelyezkedésénél fogva kitűnő összekötő kapocs az Újvilág és Európa keleti részei között. Modern infrastruktúrája révén emellett az észak-déli és kelet-nyugati gazdasági kapcsolatépítés, ill. kereskedelem tranzitországa. A legmagasabb hegycsúcs a közismert Mont-Blanc (4.807 m).
A 45 szélességi fokon és az eurázsiai kontinens nyugati részén elhelyezkedve, Franciaország az északi mérsékelt éghajlati öv alá tartozik. Négy nagyobb klimatikus áramlat befolyásolja időjárását: az óceáni, fél-szárazföldi, mediterrán, és hegyvidéki éghajlat. Ennek következtében gyakoriak a gyors időváltozások, így a heves viharok, valamint az özönvízszerű esőzések. Az ország négy tengeri kijárattal (Északi-tenger, La Manche-csatorna, Atlanti-óceán, Földközi tenger) rendelkezik. Mintegy 5.500 km hosszúságú tengerpartján számos kitűnő infrastruktúrájú kikötő található.
 

Kiemelt ajánlataink