Gyorskeresés

Ország:

Feliratkozás hírlevélre

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön címe:

Spanyolország

 -  -  -

Spanyolország (Espana) a nemzetközi idegenforgalom egyik kedvenc célpontja. Műkincsekben való gazdagsága, változatos tájai, színes népi élete, táncai, ünnepei, klímája, hangulata miatt évrõl évre új meg új barátokat szerez magának.

Spanyolország egyszerre jelenti a hosszan elnyúló tengerpartokat és strandokat, de a változatos hegyi tájakat is; a túlzsúfolt, nyüzsgő városokat és az ország belsejének csaknem lakatlan, szinte végtelen térségeit; a zömök erőteljes baszkokat és a törékeny andalúzokat; a nép mély hitét tükröző színpompás ünnepségeket és a vallásosság csökkenését.

Az ország történelme oly gazdag, hogy szinte lehetetlen felsorolni múltjának minden fontosabb emlékét: kelták, rómaiak és görögök mind itt hagyták impozáns nyomaikat: Rondánál a görög településeket, Málagában a római mozaikokat vagy San Sebastiánban a kelta sztéléket és kereszteket - és még hosszan folytathatnánk a sort.
Egyedülállóak viszont Európában és az ország egyik legértékesebb kulturális kincsét képezik a mór és zsidó kultúra csodálatos emlékei.

Hírességek:
El Greco, Francisco Goya, Picasso, Salvador Dali, Félix Lope de Vega y Carpio, José Ortega, Carlos Montoya, Plácido Domingo, Jose Carreras, Rafael Nadal

Ételek:
Spanyolország legismertebb étele a paella, mely sáfránnyal sárgára színezett jó minőségű rizs, különféle zöldség, hal, rák kagyló vagy hús kíséretében tálalva. Leveseik a hideg gazpacho és a meleg, húsos cocido, a két levesfajtát sokféleképpen készítik. Speciális spanyol alkoholtartalmú italuk a sangria.

Tudtad?
Spanyolországban több mint 300 aréna található, az első 1749-ben épült Madridban. A pleota egy Baszkföldről származó labdajáték mely a fallabdához hasonlít.

Spanyolország államformája: királyság

Ünnepek:
Húsvét Nagy hét
Március Tavasz ünnepe – Murcia
Április 16-20. Sevilla-i vásár
Május 1-25. Cordoba – Flamenco táncverseny
Június eleje Úr Napja
Július 24. Szent Krisztina – Lloret de Mar – hajófelvonulás
Augusztus 10. Szent Lırinc ünnep – Madrid
Augusztus 18-19. A szentségház Madonnájának az ünnepe – Toledo
Szeptember eleje Szüreti mulatság országszerte

Színpompás népi ünnepek Fiesták, szinte minden városnak megvan a maga szentje így a fiesta mayor az adott szent napjának ünnepe. Az egyik legnagyobb ünnep a feira. (országos vásár minden évben megtartanak) Legnevezetesebb tradició a bikaviadal (corrida de toros) A spanyol zene és dallamok meseszépé varázsolják a világ kultúráját, innen ereded a flamenco, a katalán sardanya, a baszk aurresku harci tánc és megannyi folklór kincs.

Costa Dorada
A Barcelonától délre fekvő Costa Dorada finomhomokos partszakaszokkal, lassan mélyülő tengerrel, kellemes kisvárosokkal, napsütéssel, éttermekkel, kávézókkal és kellemes hotelekkel várja a pihenni vágyó vendégeket. Salou, Barcelonától kb. 100 km-re fekszik.
Tipp! Valencia, a paella hazája. Paella, Spanyolország tipikus étele, melyet meg kell kóstolni! Valencia az ország egyik legizgalmasabb városa hatalmas kikötővel, kétezer éves történelemmel.

Katalónia - Costa Brava
Több ezer kilométer hosszú partszakaszával Spanyolország egyedülálló strandolási lehetőséget kínál. Egész nyáron a verőfényes napsütés, a kellemes időjárás és a napfényben fürdő strandok vonzzák ide a világ minden tájáról érkező turisták millióit. Évi 50 milliós turistaforgalmával az ország a világ első számú idegenforgalmi hatalmává vált. Hihetetlen szépségű sziklás, meredek partszakaszok, apró öblök váltakoznak a lenyűgöző, homokos strandokkal, melyekhez még hozzájárulnak a nevezetes látványosságok, a helyi étel- és italspecialitások is. Costa Brava (Vad-part) két legkedveltebb üdülőhelye, Tossa de Mar és Lloret de Mar, mely nyüzsgő életével, hegyek közé zárt elegáns parti sétányával vonzza a turistákat. Aranysárga homokfövenye az egyik legnépszerűbb Spanyolországban.

Costa del Maresme
Egyike a legkedveltebb és legrégebbi üdülőhelyeknek a Costa Brava folytatásaként ismert Costa del Maresmén. A valamikor igen csendes település már régóta felkapott nyaralóhely, a központban üzletek, butikok, discók, éttermek és kis teraszos kávézók váltják egymást. Calella gyönyörű, 50–60 méter széles, 3 km hosszú, homokosaprókavicsos stranddal büszkélkedhet, amelyet vasútvonal választ el a várostól.

Mallorca

Napfényt, kristálytiszta tengervizet és remek szórakozási lehetőségeket kínál.
Kis szikla, így nevezik kedvesen a spanyol nyár és a Földközi-tenger legszebb szigetét, mely varázslatos tájaival mindig is vonzotta a változatosságra vágyókat. A festői falvak, a régi kolostorok, a romantikus terek Palma óvárosában, mind felfedezésre várnak. A sziget északi részén drámaian meredek sziklafalak, déli partján több kilométeres hosszúságban elnyúló finomhomokos partok terülnek el, körülöttük a végtelen nagy és kék tenger. A klíma nagyszerű, évente hat hónapon át süt a nap, a tengervíz 25 fokos is lehet. Az öblök, a dűnék közötti kis strandok tökéletesek a vízisportok élvezetére. A sziget belsejében teraszos kertek és az ezeréves múlt emlékei várják a látogatót.

Andalúzia - Costa del Sol
Spanyolország legszebb üdülőhelye az andalúziai Costa del Sol, ahol a több kilométer hosszú homokos tengerpart, a szállodák, éttermek és szórakozó helyek végtelen sok választási lehetőséget nyújtanak.
A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, melyek közül a legismertebbek: Torremolinos, Benalmadena, Malaga és az elegánsan csillogó Marbella. Itt nem csupán a tengerparti nyaralás vonzza a látogatókat, hiszen Andalúzia gazdag kulturális és történelmi emlékekben, valamint a gyönyörű tájak és élvezetes gasztronómia mellett a golf, a lovaglás és más sportok kedvelői is tökéletes kikapcsolódásra találnak.
Costa del Sol nem véletlenül kapta a "napos part" elnevezést, hiszen innen már csak egy lépés Afrika. Minden este van valamilyen fieszta, ahova érdemes elmenni. A Malaga közelében található Torremolinos végtelen hosszú tengerpartokat, rengeteg napsütést és kellemes esti sétákat ígér az ideutazóknak.
Marbella üdülőhelyet előszeretettel keresik fel közismert hírességek is. Andalúzia legismertebb üdülőhelye, a társasági élet központja, fényűző üdülőhely. A legjobb éttermekről és szállodákról, kaszinókról, valamint lüktető éjszakai életéről nevezetes. Központi teréről a Plaza de los Naranjosról nyílnak az óváros keskeny utcái, hangulatos terei. Puerto Banus néhány kilométerre található Marbellától, a régió legdrágább üzleteivel és nagyvilági vendégkörével.
Torremolinos 9 km-es, homokos tengerparti stranddal várja az üdülőket. A kávézók, éttermek mellett egy kalandos vízipark is szórakoztatja mind a gyermek, mind a felnőtt látogatókat.
Nappal a napfény és a homokos tengerpart hívogat, éjszaka pedig egész utcák gondoskodnak a szórakozásról, ahol éttermek, játékbarlangok, bárok és diszkók sorakoznak egymás mellett. A kedvelt "Carihuela" sétány haléttermeiről is híres. Transzferidő: kb. 30 perc.

TIpp!
Mindenképp meg kell néznie az Alhambrát! Granadában található ez a fennséges, óriási erőd-palota. Páratlan építészeti díszítések és csodás parkok láttán teljesen elámulunk.

Tipp!
Ronda elbűvölő kisvárost nézze meg feltétlenül! A várost kettészeli egy mély kanyon, illetve itt található az ország egyik legrégibb és legtekintélyesebb bika-arénája.

Sevilla, az andalúz főváros művészetével, építészetével, egyedi hangulatával, klímájával, zenéjével azonnal elvarázsolja, magával ragadja az ide látogatót. Sevilla egyesíti magában mindazt, ami Spanyolországról az eszünkbe jut: szikrázó napfény, különleges keresztény - mór műemlékek, különböző kultúrák színes kavalkádja, olaj - és narancsfa ligetek, sherry, flamenco, bikaviadalok, Carmenek és Don Juanok... Ami azonban Sevillát igazán megkülönbözteti a világ bármely más városától az a mindent látható, mindenhol jelenlevő vibráló életérzés és élni akarás. A csodálatos andalúz főváros az év minden szakában várja a látogatókat!

Kanári-szigetek
A szigetcsoport 7 szigetből áll. Tenerife, Gran Canaria és Lanzarote vonzza leginkább a turistákat. A tengerpart az üdülőhelyeken többnyire homokos. Széles, sok-sok kilométer hosszú dűnék szegélyezik az óceánt. Este ezernyi étterem, bár, szórakozóhely várja utasainkat. A szigetek vámmentes övezetbe tartoznak, így a vásárlás sok örömet okozhat. 
Az Atlanti-óceán afrikai partjainál lévő szigetvilág a télen is melegre vágyó turisták kedvelt üdülőhelye. A klíma ideális, az átlagos hőmérséklet 22 és 28 Celsius fok között mozog egész évben.
Afrikához közel találjuk Gran Canariát, Lanzarotét és Fuerteventurát, míg a nyugati szigetek, Tenerife, Gomera, Hierro és La Palma (ne keverjük össze Las Palmasszal), már jobban belenyúlnak az Atlanti-óceánba. Az első csoportba tartozó Gran Canarián (Las Palmason) találjuk Spanyolország és a hozzá tartozó területek legnagyobb tengerparti üdülőhelyét, nagyobb, mint Benidorm vagy a Costa Brava. Ennek megvan az előnye és a hátránya is. Lanzarote most kezd egyre felkapottabbá válni. Krátereivel és vulkánjaival leginkább holdbéli tájhoz hasonlatos; egyetlen működő vulkánja a Timanfaya vagyis Tűzhegy.
Fuerteventura sivatagos sziget, kopár és barátságtalan, de partjai mentén csodálatos strandokat találunk. A másik csoportban "s egyben az összes sziget közül" Tenerife a legnagyobb. Északi és déli részén is vannak üdülőhelyek. Ezek kisebbek, mint amilyeneket Las Palmason találunk. A sziget közepén emelkedik Spanyolország legmagasabb hegye, a Teide hatalmas vulkáni kúpja.
Tenerife minden szempontból a szélsőségek szigete. De az Atlanti-óceán igazi gyöngyszemei azok a kis szigetek, amelyek tőle nyugatra helyezkednek el. La Palma és Gomera mind a mai napig őrzi eredeti szépségét. Mindkettő vadregényes, fenséges és gyönyörű, nem is annyira az úszás, mint inkább a természet szerelmesei részére, azoknak, akik zavartalan nyugalomra vágynak. Valójában a szigetek meglehetősen különbözőek, mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet, attól függően, hogy magányra vágyik, vagy inkább a vidám társasági életet kedveli. A lényeg az, hogy még utazás előtt kiválasszuk azt a szigetet, ahol minden bizonnyal remekül fogjuk érezni magunkat.

Kiemelt ajánlataink