Gyorskeresés

Ország:

Feliratkozás hírlevélre

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön címe:

Kenya

 -  -  -

A homokos korallzátony által védett tengerparton érintetlen természetet találhatunk itt. Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait láthatjuk eredeti környezetükben, szabadon, de megtalálható itt a modern nagyváros is felhőkarcolókkal, nyüzsgő, forgalmas kikötővárosok, üdülőövezetek és a kicsiny falvak.

Karcsú maszájok, a szafarik egzotikus hangulata és Mombasa, az Indiai-óceán nagyszerű üdülőhelye. Ajánlatainkban csodálatos szállodákat, színvonalas szolgáltatásokat és feledhetetlen, romantikus szafariprogramokat kínálunk.

Nairobi
Kenya fővárosa és egyben legnagyobb települése, mely a 19-ik század végén alapult. Ma alig 3 millió fős lakosságával ide összpontosul az ország ipara.

Masai Mara
A maszáj törzsek földje, mely a Serengeti legészakibb részén található, Kenya leggazdagabb vadállományú vidéke. A fennsíkot a Mara és Talek folyók vize táplálja, területe kb. 1510 négyzetkilométer A csodás élővilágot és tájat legjobban légballonos szafari program alatt lehet megtekinteni.

Tsavo East / West
A két park, melyek Nairobi és Mombasa között félúton terülnek el, együttesen a Világ egyik legnagyobb vadvédelmi parkját alkotja, nagysága kb. Jamaica szigetével azonos. Vegetációja szavannai magas fű, egyedülálló, vulkanikus eredetű magasföld. Legfőbb folyója a Galana, melynek partjánál zebrák, zsiráfok, oroszlánok, kuduk, antilopok, hiénák, bivalyok, impalák és más számos állatfaj egyedei láthatók. A parknak csupán egy kis része áll nyitva a látogatók részére.

Lake Nakuku
Rózsaszín flamingók, vízilovak csapatai, pelikánok százezrei, ha nem milliói látogatják a tavat, a nyüzsgő élővilág a vándorlásoknak megfelelően, szezonálisan látható itt. A parkot 1961-ben alapították. A flamingók kedvenc eledele az alga, amely a tavon tonnaszámra terem.

Vamboseli
1968-ban alapították a vadvédelmi parkot, mely Tanzánia szomszédságában,. a Kilimandzsárótól északnyugati irányban található. Területe kb. 400 négyzetkilométer, mely egy sokkal nagyobb, kb. 3000 négyzetkilométeres ökoszisztéma szerves részét képezi. Nyitott síkságok, akácia erdők, lápvidék, sziklás területek váltakoznak. Kitűnő elefánt-figyelő hely.

Mombasa
Az Indiai-óceán partjánál elterülő város Kenya egyik legfőbb turista attrakciója, népszerű üdülőhely, melyet igazából a körülötte elfekvő partvidék alkot. Világszintű szállodák, csodásan finom homokos tengerpart és Afrika egzotikuma méltán teszik kedveltté és híressé.
 
 

Kiemelt ajánlataink