Gyorskeresés

Ország:

Feliratkozás hírlevélre

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön címe:

Utazási tanácsok

Kedves Utazó!

Hasmenés egy csodás, szikrázó napsütéses tengerparton? Fejfájás, fogfájás, leégés, amikor éppen ókori romokat néz? Elveszti a bőröndjét vagy az útlevelét. Ha szeretné mindezeket elkerülni, akkor kérjük, hogy olvassa el utazási tanácsainkat!

Országleírásainknál megtalálhatja a legfontosabb hasznos információkat:

Kenya, Egyiptom, Tunézia, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Törökország, Ausztria, Marokkó, Mauritius, Thaiföld, Bali,  Maldív-szigetek, Srí LankaDubai, Dominikai Köztársaság, Madeira, Ciprus, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Esküvő külföldön, Kuba


Transzfer a repülőtérre
Amennyiben 6 fő egyszerre szeretne taxival kijutni a repülőtérre, keressen minket, mert van ilyen lehetőség!

6 + 1 fős Volkswagen Candy, Főtaxi tarifa: 280 Ft / km
A sofőrrel együtt 7 fő és 7-8 csomag szállítására alkalmas.


Utazási jó tanácsok, melyeket érdemes megfogadni:

Útlevelében kis kártyát tartson, mely a legfontosabb egészségügyi adatokat tartalmazza: vércsoport, gyógyszerérzékenység, gyógyszerek, szálloda címe, vagy a csoportvezető neve és címe.

Napégés ellen és folyadékpótlásra mindig készüljön fel!

A repülőgépen óránként 10 percet mozogjanak, alkoholt a gépen ne fogyasszanak!

Egyéni utasoknak, akik autóval mennek nyaralni: Magyarországhoz képest kötelező autótartozéknak számít Ausztriában minden utas részére a láthatósági mellény, illetve Olaszországban a vontatókötél és a tűzoltókészülék is.

Trópusi országokban délelőtt 10 és délután 4 között kalapban, a vállát és a nyakat fedő ruházatban sétáljon!

Ételekkel kapcsolatos legfontosabb szabály: Mosd le! Hámozd meg! Főzd meg! Vagy felejtsd el!

Büféasztaloknál és a drága szállodákban is veszélyes lehet a nyers hal, kagyló és a nem jól átsütött hús fogyasztása.

Jégkocka, saláták, salátával díszített hidegtálak, szendvicsek fertőzést vihetnek át!

Többszöri alapos kézmosás.

Ahol a vezetékes víz nem iható, ott még fogmosáshoz is gyárilag palackozott vizet kell inni!

Készüljön hasmenés következtében elveszített só pótlására: (gyógyszertárban beszerezhető: Normolyt por), vagy vigyen magával konyhasót és cukrot! Ezek megfelelő keveréke hasonló hatású (elkészítése: 4 teáskanál cukor + 2 teáskanál só + 1 liter palackozott vagy forralt víz).

Búvárkodók is készüljenek fel a napszúrás és napégés elkerülésére!

Tengeri ragadozók mérges csípésétől, harapásától az úszócipő megóv.

Úszócipőt a vízparton és sekély vízben is hordani kell!

Ne nyúljon trópusi víziállatokhoz, ha nem tudja, veszélyesek-e!

Ne ingerelje a víziállatokat!

Szafarin hordjon természetes, egyszínű ruhát (khaki)!

Ne felejtse el a kalapot és a napszemüveget (nap és homok ellen)!

Meleg ruhára szükség lehet éjszaka!

Legyen kéznél elsősegélycsomag!Mi legyen az elsősegély csomagban?

-  Szokásos gyógyszereit bőröndjében és kézipoggyászában is vigye magával! Vényre kapható gyógyszereit eredeti csomagolásban vigye magával!

- Gyógyszer hasmenésre és gyomorrontásra. Vigyen magával loperamidot (Immodium) és savkötőket.

- Köhögésre, megfázásra köhögéscsillapítót, köptetőt.

- Fájdalomcsillapítót

- Allergia ellenes szereket (antihisztaminok) Lehetőleg olyan gyógyszert, mely nem okoz álmosságot utazás közben.

- kenőcsöt, kötszert, ragtapaszt, napvédő krémet legalább 15-ös fényvédő faktorral, ajakbalzsamot.

- Mozgási betegségre, hányinger ellen gyógyszert

- Ollót, csipeszt, körömvágót, zsebkést, hőmérőt és tükröt.FONTOS - Meg kell nézni, hogy megbízható utazási irodánál foglaljuk-e le az utazásunkat! Még befizetés előtt.

Magyarországon nyilvánosan csak az szervezhet és közvetíthet utazást akinek erre engedélye van, hatósági nyilvántartásban szerepel. A nyilvántartást a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal vezeti, ahol a bejegyzett utazási iroda egy regisztrációs számot kap. Amennyiben az utazási iroda nem rendelkezik ilyen regisztrációs számmal, nem folytathatja tevékenységét Magyarországon. Ezt a számot egyébként a katalógusokban, reklámokban is fel kell tüntetni.
Bravo Travel Kft.  IKIM Engedély számunk: U-000840Télen így kerüljük el az influenzát, hogy emiatt ne kelljen lemondani a téli utazásról!

1. Fontos a kézmosás, pláne, ha tömegközlekedéssel utaztunk, Lehetőleg ne érintsük a szemünket, vagy a szánkat kézmosás előtt.

2. Használjunk kézfertőtlenítő szert napközben, akár a repülőgépen is, ahol a biztonsági öv csatján, vagy a monitor irányítópaneljén sok bacilus megtelepedhet (csak vigyázni, hogy max 100 ml-es kiszerelésű legyen, hogy felengedjék a repülőre a kézipoggyászban).

3. Szedjünk C vitamint rendszeresen! 

4. Igyunk sok szénsavmentes palackozott vizet, főleg a repülés alatt. A kávé és az alkohol dehidratál, ezért ezek fogyasztása után is igyunk vizet!

5. Aludjunk  és pihenjünk sokat!


Pár tipp, hogy úszhatjuk meg nyaralásunkat betegség nélkül:

hepatitis A nem megfelelő higiénés körülmények között terjed, így okozhatja a mosatlan vagy szennyezett vízzel mosott gyümölcs, zöldség, vagy az elsőre veszélytelennek tűnő tengeri ínyencségekből készített vacsora is. A Földközi tenger kagylóinak mintegy 40%-a fertőzött, de a víz gyakori szennyezettsége miatt azok is veszélyben vannak, akik nem fogyasztanak tengeri ételeket. Akár Olaszországban vagy Horvátországban is el lehet kapni, teljes védelmet csak a védőoltás nyújthat.

A hepatitis B vér és testnedvek által terjed. Tévedés, hogy csak közvetlen érintkezés vagy szexuális kontaktus útján terjed: akár egy rossz mozdulat is fertőzéshez vezethet, elég hozzá például egy fertőzött tárgy. Így akár egy kisebb orvosi-, fogorvosi beavatkozás, netán pedikűr-manikűr is veszélyforrást jelenthet. Védőoltással megelőzhető fertőzés egy életre!

A hastífusz baktériuma széklettel terjed, így a rossz, vagy rosszabb higiénés körülmények táptalajai lehetnek a fertőzés elterjedésének. A betegség nem csak a trópusi országokban, hanem a mediterrán területeken is gyakran előfordul. Mivel a betegség sokszor enyhe tünetekkel zajlik, még nagyobb a veszély a fertőzés elterjedésére. Az ellene adható védőoltás viszont 3 évre szóló védettséget biztosít.

A gyakori betegségek közül a hasmenés  az, ami kellő elővigyázatossággal megelőzhető. A gyakori kézmosás, a palackozott víz fogyasztása, az utcai árusoknál kapható ételek kerülése csökkenti a hasmenés és számos más megbetegedés veszélyét. Mindenképp vigyünk magunkkal hasfogó gyógyszert, esetleg széntablettát.

Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont:

Hétfõ - kedd - szerda - csütörtök:  9 -14 óra,  Figyelem! 13.30-ig lehet sorszámot húzni! Pénteken csak előre bejelentkezett utazókat fogadnak 9 - 11 óráig,  Telefonos bejelentkezésre is van lehetőség. Információkérés és bejelentkezés miatt kérjük rendelési időn  kívül ( reggel: 8-9-ig, du: 14-16-ig) telefonáljanak! Tel.: (06-1) 476-1364 Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.

Kiemelt ajánlataink